Reisverslag Ruben – donderdag 26 mei – vrijdag 27 mei

Ruben Koning oprichter van Stichting Kisiwa, is in Kenia om onze projecten te bezoeken en zal ons via dit blog op de hoogte houden van zijn reis.

Going back home


Inpakken
Overal liggen kleding stukken, laptops, stroopwafels en potten gel.
Het inpakken is begonnen, naast de spullen die ik voor mezelf nodig heb neem ik 7 tweede hands laptops mee. Deze laptops zullen het werk van het Keniaanse bestuur en accountant een stuk gemakkelijker maken. Nu wordt er gerapporteerd in Internetcafés. Een deel van de studenten die via ons word gesponsord krijgt ook een laptop in bruikleen.

Ik probeer altijd zoveel mogelijk goede 2e hands kleding mee te nemen voor de mensen in Kenia. Alles wordt hergebruikt en met veel blijdschap ontvangen, van kleine sokjes tot mooie pakken.

Kenianen zijn gek op stroopwafels! Die neem ik voor mijn vrienden mee als uitdrukking van dankbaarheid.

Vlucht
Ik vlieg aan het begin van de middag vanaf Amsterdam via Istanbul naar Nairobi. De vlucht van Amsterdam naar Istanbul verloopt perfect. In Istanbul lopen we echter vertraging op omdat het druk is op het vliegveld, anderhalf uur later dan gepland vertrekt het vliegtuig naar Nairobi. Tot mijn grote vreugde is het vliegtuig helemaal niet vol en had ik een rij van vier stoelen voor mezelf, die ik heb gebruikt om heerlijk uitgestrekt te op te slapen.

Back home
Mijn visa had ik in Nederland al aangevraagd en de bagage kwam erg snel op de band. In no time was ik het vliegveld uit. Buiten zag ik Jimmy al staan, hij is de penningmeester van Better Future International NGO (onze Keniaanse partnerorganisatie) en een hele goede vriend van me. Ik vlieg hem om de hals en even later volgt zijn vrouw Agnes en zoon Joel. Geweldig om hen weer te zien, ik ken ze al 23 jaar en ze voelen als familie voor me. We rijden al pratend door het donker naar hun flatje in het noorden van Nairobi. Daar is hun dochter Matunda die ik ook een dikke knuffel geef. We zijn allemaal moe maar we praten uren lang over hoe het met iedereen gaat en over de afgelopen maanden. Na een spelletje Beverbende is het tijd om een paar uur te gaan slapen. De zon is inmiddels opgekomen en Nairobi is tot leven gekomen.

Na een paar uur heerlijk te hebben geslapen ruim ik me koffers uit en deel de kamer in waar ik samen met Joel slaap. Daarna een heerlijke douche en een gebakken eitje. Ik ben er weer klaar voor. De rest van de dag heb ik met Jimmy gesproken over wat we de komende maand gaan doen en over onze boerderij waar hij het grootste gedeelte van de tijd bezig is. Savonds ga ik achter op motor naar vrienden toe die in de buurt wonen, leuk om hen weer te zien.

Lees ook
Reisverslag Ruben – zaterdag 28 mei
Oprichter van Stichting Kisiwa voor een maand naar Kenia