Oprichter van Stichting Kisiwa voor een maand naar Kenia

Ruben Koning, oprichter van Stichting Kisiwa, gaat binnenkort voor een maand naar Kenia. Op dit weblog en op de Facebookpagina kan je zijn belevenissen volgen. Hieronder lees je meer over het doel van de reis.

Van 26 mei tot 23 juni ben ik voor een maand in Kenia. Ik kijk er erg naar uit om mijn vrienden, de projecten en dit mooie land weer te zien.

Allereerst gaan we met het bestuur de afgelopen maanden evalueren. Rapportage, communicatie en onderlinge verdeling van de taken zullen worden besproken en waar nodig verbeterd.

We voeden steeds meer monden en meer en meer leerlingen worden gesponsord voor het voortgezet onderwijs. We komen op een punt dat we na moeten gaan denken over de vraag in welk deel van Kenia we de komende jaren het meeste van belang kunnen zijn. Door in dat gebied een opslag en kantoortje te bouwen kunnen we groeien en geld besparen en hebben we direct een basis van waaruit we kunnen opereren. De prijzen van voedsel schommelen door het hele jaar enorm en door eigen transport en opslag mogelijkheden kunnen we de schommelingen opvangen. Uiteraard zou het handig zijn om dat in de buurt te doen van de huidige projecten.

Om minder afhankelijk te worden van giften verbouwen we sinds kort een deel van het voedsel op onze eigen boerderij. Ook hier ga ik langs om met eigen ogen te bekijken hoe de situatie is en om te bespreken wat we de komende jaren gaan verbouwen.

Daarnaast wil ik Karibaribi bezoeken, de nieuwe school waar we in februari 2016 een voedselprogramma zijn gestart. Ik hoor alleen maar mooie verhalen. Verhalen over volle buiken en volle klassen. Dit wil ik met eigen ogen gaan zien en gaan evalueren.

Volg je mij tijdens deze reis?
Dat kan via Facebook www.facebook.com/StichtingKisiwa en de website www.kisiwa.nl/blog.

Groetjes,
Ruben

 

Lees ook
Reisverslag Ruben – zaterdag 28 mei
Reisverslag Ruben – donderdag 26 mei – vrijdag 27 mei