Het verhaal van Brandon Anyoka

Het verhaal van Brandon Anyoka

“Ik faal liever dan dat ik iets niet probeer’’

Mijn naam is Brandon, en ik leef volgens het bovenstaande motto. Deze maand markeert het begin van mijn allereerste fulltime baan bij het hoofdkantoor van de Keniaanse Belastingdienst in het hart van Nairobi. De weg naar dit punt in mijn leven is een uitdaging geweest.

Ik ben geboren op het platteland van Thika, te midden van de rust van koffieplantages en vrij rondscharrelende kippen. Het leven was eenvoudig en vrolijk gedurende die vroege jaren. Als oudste broer nam ik de verantwoordelijkheid op om mijn jongere zusjes te begeleiden op onze dagelijkse wandeling naar de basisschool.

Toen ik negen jaar oud was, introduceerde de Better Future Kenya in samenwerking met Stichting Kisiwa een schoollunch programma, waarbij we elke dag een warme maaltijd kregen, bestaande uit maïsmeel, bruine bonen, kool en uien. Hoewel ons gezin stabiel was, gingen veel van mijn leeftijdsgenoten hongerig naar school. Toen ik tien jaar oud was, kwam ik ook in deze groep terecht toen mijn moeder overleed, wat het verloop van mijn leven veranderde. De verantwoordelijkheid voor de zorg voor mijn zusjes kwam voor een heel groot deel op mijn schouders te liggen, en de zorgeloze dagen van mijn kindertijd verdwenen. Omdat mijn vader niet genoeg kon verdienen om voor ons te zorgen, werden de maaltijden die we op school kregen van levensbelang voor mij.

In deze moeilijke omstandigheden ontdekte ik dat leren mij goed afging en dat dat weleens mijn redding zou kunnen zijn. Ik werd de koploper in onze klas en uiteindelijk zelfs van de hele school. Mijn grootste wens was om naar de middelbare school te gaan. Maar ondanks mijn goede cijfers leek het onmogelijk voor mij om naar het voortgezet onderwijs te gaan in verband met de kosten die het met zich meebracht.

Vastbesloten om mijn opleiding niet op te geven, besloot ik het laatste jaar van de basisschool over te doen in de hoop dat onze financiële situatie zou verbeteren, zodat ik het jaar daarop naar de middelbare school zou kunnen gaan. Ondanks dat mijn schoolresultaten verbeterd waren leek mijn droom in duigen te vallen. Thuis ging het financieel niet beter waardoor ik nog steeds geen kans had om naar de middelbare school te gaan. Op dat moment bracht een van mijn leraren het levensveranderende nieuws dat ik gesponsord zou worden door BFK (Better Future Kenya) om naar de middelbare school te gaan, één van de gelukkigste dagen van mijn leven.

Op de middelbare school blonk ik uit en verdiende ik een plek aan de universiteit om actuariële wetenschappen te studeren. BFK bleef me ondersteunen op mijn reis naar de universiteit en ging verder dan het betalen van mijn schoolgeld. Ze fungeerden als mentoren en boden onschatbare begeleiding. Een belangrijke impact kwam van de counselor, Lydia. Buiten onze sessies steunde ze me in moeilijke tijden, zoals toen mijn goede vriend Patrick overleed bij een verkeersongeluk tijdens de Covid-beperkingen, waardoor ik zijn begrafenis niet kon bijwonen. Er waren momenten waarop ik me verbitterd voelde en mijn studie wilde opgeven, maar de onwankelbare steun van Lydia leerde me dat “verbittering gif is voor de geest.”

Onderwijs heeft deuren voor me geopend, waardoor ik dingen heb kunnen ontdekken en zinvolle contacten heb kunnen leggen. Naast de academische vakken heb ik deelgenomen aan talloze buitenschoolse activiteiten en heb ik inspirerende mensen ontmoet.

Nu, na jaren van onderwijs, ben ik begonnen aan mijn eerste baan bij de Keniaanse Belastingdienst, waar ik toezicht houd op de naleving van belastingregels door bedrijven. Ik ben opgetogen over mijn baan omdat dit een teken is van de transformerende reis die mijn leven heeft genomen. Ik heb nu de mogelijkheid om andere studenten financieel te ondersteunen via BFK, met als doel hen dezelfde levensveranderende kansen te bieden die mijn leven hebben gevormd. Ik streef ernaar een levend bewijs van verandering te zijn. Op mijn oude basisschool deel ik mijn verhaal om de jonge generatie te inspireren.

Het leven is buitengewoon uitdagend geweest, maar ik heb altijd durven dromen. Ik heb verschillende kansen gekregen in mijn leven, en ik heb er het beste van gemaakt. De woorden die mijn mentor me heeft geleerd, weerklinken in mijn gedachten telkens wanneer ik aarzel om een risico te nemen en mijn dromen na te jagen: “Vraag jezelf af: wat kan daaruit voortkomen en wat is het ergste dat kan gebeuren?” Sindsdien heb ik ervoor gekozen om het te proberen en mogelijk te falen, in plaats van het helemaal nooit te proberen.

Met vriendelijke groet, Brandon, 23 jaar oud

Bloemen voor Kisiwa

Bloemen voor Kisiwa

De bloemenactie is weer ten einde gekomen. In het afgelopen seizoen zat Ans weer elke zaterdag op de knieën om de mooiste bloemen te verbouwen voor Stichting Kisiwa. Qua weer en gezondheid zat het niet altijd mee, de ene keer te nat en het volgende moment te heet, en toch heeft ze voor €1.600,- aan bloemen weten te verbouwen en verkopen. Een opbrengst waar we 8.000 schoolmaaltijden voor kunnen gaan uitdelen aan hen die het het hardst nodig hebben. 

Alle vrijwilligers, bloemenkopers en voornamelijk Ans, hartelijk dank voor jullie geweldige inzet.

Zwemactie voor schoolmaaltijden

We hebben een zwemactie gehouden op zaterdag 4 november. Met als doel om zo veel mogelijk schoolmaaltijden bij elkaar te zwemmen. 

Met een groepje van twaalf kinderen en volwassenen van alle leeftijden hebben we een uur lang baantjes gezwommen in De Schaeck in Twello. Het was een hele gezellige actie waarbij in totaal 714 baantjes zijn gezwommen. Met deze actie is er €2.040 ingezameld voor Stichting Kisiwa. 

Dankzij deze opbrengst gaat Stichting Kisiwa in het komende jaar 56 Keniaanse leerlingen een jaar lang schoolmaaltijden geven. De impact van deze maaltijden is enorm. Als een kind weet dat hij/zij elke dag naar school kan omdat er daar een warme maaltijd op hen wacht dan neemt dat heel veel zorgen weg. Het zorgt voor groei, zowel fysiek als mentaal. Kinderen kunnen kind zijn en tegelijkertijd werken aan hun toekomst ipv hun toekomst te riskeren door op jonge leeftijd al aan het werk te moeten of in de criminaliteit te belanden. 

Zwemmers, sponsors en organisatoren, ontzettend bedankt voor jullie bijdrage.

Het verhaal van Irene

Van kindslaaf tot succesvolle moeder

35 jaar geleden werd op het platteland van Kenia een meisje geboren met de naam Irene. De eerste zes jaar van haar leven kon ze kind zijn maar op zesjarige leeftijd was Irene’s jeugd over. Ze werd aan het werk gezet.

Haar moeder en stiefvader hadden vaak niet het beste met haar voor. Ze werd door hen gebruikt om geld te verdienen. Op jonge leeftijd werkte ze als huisslaaf.

Op 14-jarige leeftijd overtuigde een leraar haar dat ze naar school moest gaan en nam haar in huis. Ondanks dat dit voor problemen zorgde met haar familie, heeft ze de basisschool afgerond.

In 2009, zat Irene in het laatste jaar van de basisschool en profiteerde ze van het Kisiwa voedselprogramma. In 2010 kwam ze in het sponsorprogramma terecht, waarbij ze ondersteuning kreeg om naar de middelbare school te gaan.

Na de middelbare school is ze gaan studeren. Tijdens haar studie heeft ze een partner gevonden met wie ze na haar studie is getrouwd. Samen hebben ze twee kinderen gekregen. De eerste jaren na haar studie heeft ze zich op de kinderen gericht. Daarnaast verdiende ze af en toe geld door data te verzamelen voor een landbouworganisatie. Onlangs is ze zich gaan richten op het vinden van een baan. In november 2022 werd Irene aangenomen bij een microfinanciering bedrijf waarbij ze leningen uitgeeft en bijhoudt om zo kleine ondernemers in Kenia te helpen groeien. In februari is ze met haar werk begonnen.

Irene aan het werk.

Gedurende de afgelopen 14 jaar is Irene ons als familie gaan beschouwen. Voor de leerlingen die wij sponsoren is het sponsoren maar een deel van de hulp die wij bieden. Wij helpen leerlingen bij allerlei situaties in hun leven afhankelijk van de mate waarin ze hiervoor wel of niet bij hun familie terecht kunnen. Daarin komen veel belangrijke thema’s aan bod: Hoe om te gaan met problemen thuis of op school? Het aangaan van relaties en seksualiteit. Hoe om te gaan met misbruik binnen een relatie. Hoe vind ik een baan? Hoe zorg ik goed voor mijn kinderen? Welke studie past bij mij en heeft baankansen? Daarnaast komen wij naar de ouderavonden, maken we deel uit van de bruiloften van de voormalige leerlingen en bezoeken we hen wanneer ze zelf kinderen krijgen en helpen we hen bij het vinden van werk. Wij zijn een familie voor hen die niet op hun eigen familie kunnen rekenen.

Voor €85 p.m. kunt u iemand sponsoren voor de middelbare school en het volgen van een studie. Bent u geïnteresseerd? Stuurt u ons dan even een berichtje: ruben@kisiwa.nl

Kisiwa voedt inmiddels 1800 leerlingen

Kisiwa voedt inmiddels 1800 leerlingen

Sinds onze start in 2009 is het aantal leerlingen dat wij dagelijks een bord pap en/of een warme schoolmaaltijd geven gegroeid van 300 tot ruim 1800. Tijd voor een overzicht van de ontwikkelingen.

Ontwikkeling aantal leerlingen in onze voedselprogramma’s

Mrt’09
Start eerste voedselprogramma basisschool Kisiwa – 300 leerlingen in het voedselprogramma

Jan/Mrt’10
Uitbreiding naar basisscholen Karibaribi en Iembeni – 468/656 leerlingen

Jul’10
Aantal leerlingen groeit op alle bovenstaande scholen – 784 leerlingen

Okt’11
Droogte en hoge voedselprijzen; hierdoor zijn wij genoodzaakt om op twee scholen te stoppen – 360 leerlingen

Nov’12
Aantal leerlingen op Kisiwa blijft groeien – 498 leerlingen

Okt’14
Uitbreiding naar kleuterschool Suska – 550 leerlingen

Jan’16
Weer actief op basisschool Karibaribi – 805 leerlingen

Jul’17
Droogte en hoge voedselprijzen, er kloppen meer kinderen bij ons aan voor hulp – 1000 leerlingen

Okt’18
Voedselsituatie is weer gestabiliseerd; we starten een pap-programma op basisschool Muvuko* – 1243 leerlingen

Feb’20
Basisschool Kisiwa vergroot haar aantrekkingskracht dankzij erg goede schoolresultaten – 1328 leerlingen

Mrt’20
Scholen sluiten i.v.m. Corona; we delen voedselpakketten uit aan gezinnen – 0 leerlingen in ons normale voedselprogramma.

Okt’20
Groepen vier en acht mogen weer naar school. Voedselpakketten worden ook voortgezet – 331 leerlingen in ons normale voedselprogramma

Jan’21
Scholen weer volledig open – 1541 leerlingen

Jan’22
Armoede is door corona toegenomen; meer kinderen hebben hulp nodig -1630 leerlingen

Mrt’23
Langdurige droogte vanaf okt. 2020 en hoge voedselprijzen zorgen voor nog meer armoede – 1864 leerlingen.

Ontwikkelingen op de boerderij

Om voedsel te verbouwen voor het voedselprogramma en om inkomsten te genereren, zijn we in 2011 begonnen met het ontwikkelen van een boerderij in Kenia. Dit is een uitdagend proces waarbij er veel is gebeurd in de afgelopen 12 jaar.

De mais kan goed groeien op de boerderij omdat er onlangs voldoende regen is gevallen.

De mais kan goed groeien op de boerderij omdat er onlangs voldoende regen is gevallen.

We verbouwen bixer voor de verkoop, een natuurlijke kleurstof voor voedsel. Ook mango’s en cashewnoten verbouwen we voor de verkoop. Voor de voedselprogramma’s verbouwen we maïs en voor de toekomst staan er nog bonen op het programma.

Klimaatverandering heeft extra uitdagingen gecreëerd. Zo zijn de regenseizoenen onvoorspelbaar geworden. In plaats van twee duidelijke regenseizoenen per jaar is er nu nog maar één regenseizoen. Ook is het onvoorspelbaar geworden wanneer het seizoen begint en hoe lang het gaat duren. Dit heeft een negatieve impact op de oogsten en zo op de voorziene inkomsten uit de boerderij.

Hogere voedselprijzen met honger tot gevolg in 2011, 2017 en 2020-2023 zijn ook een gevolg van een extremer klimaat. We zijn bezig met een investeringsplan om de boerderij in volledige eigendom te verkrijgen, waarbij het dan ook verantwoord is om te investeren in een eigen waterput. Met deze waterput is de verwachting dat we betere oogsten en daarmee grotere inkomsten kunnen realiseren.

Om klimaatverandering tegen te gaan staan er over het hele veld mango en cashewbomen om water vast te houden en zijn er greppels gegraven om het water op te vangen en vast te houden. Om verder te ontwikkelen, is het slaan van een waterput inmiddels weer terug op de agenda. Allereerst gaan we een zonne-energiesysteem aanschaffen om onder andere de waterput te  voorzien van stroom. Daarnaast gaan we een elektrische motor aanschaffen voor het transport van de producten. Voor het zonne-energiesysteem hebben we een bijdrage van Stichting KOOK uit Alkmaar ontvangen van €5.000,-. Ook hebben we een bijdrage van €2.000,- van de gemeente Deventer ontvangen. Zowel de installatie van het zonne-energiesysteem als de aanschaf van de motor hopen we deze zomer te realiseren. Vervolgens staat de installatie van de waterput op het programma, onze hoop is dat dit volgend jaar mogelijk is.

Niet alleen de kinderen en studenten gaan uiteindelijk profiteren van de waterput, maar ook de lokale bevolking en hun vee, aangezien we het water met hen gaan delen.

Schaatsactie voor Kisiwa

Schaatsactie voor Kisiwa

Na lange tijd van lockdowns en beperkingen kunnen wij met z’n allen weer uitkijken naar, genieten van, leuke evenementen. Hoe mooi zou het zijn als zo’n leuke evenement zou worden ingezet als actie om Keniaanse kinderen te helpen die hard zijn getroffen door de coronacrisis?

Schoolmaaltijden

Wat is de situatie: Door een negen maand durende lockdown in Kenia zijn veel ouders hun inkomen en stabiliteit kwijtgeraakt, is er armoede en dreigt er honger voor de kinderen. Stichting Kisiwa zet zich o.a. in om deze kinderen van schoolmaaltijden te voorzien.

De actie

En wij vragen jou daarbij te helpen door mee te doen met de actie Sponsoractie schaaten voor Kisiwa op vrijdagavond 4 maart in De Scheg. Een gezellig en sportief evenement, waarmee je via Stichting Kisiwa met elke 36 Euro van jouw opbrengst één kind een heel jaar lang van schoolmaaltijden voorziet.

Hoe werkt het? Op vrijdagavond 4 maart gaan we, met inachtneming van de coronamaatregelen, schaatsen in De Scheg. Je kunt je laten sponsoren per geschaatste ronde of voor een vast bedrag en wie weet zorg jij dat er 5, 10 of misschien nog wel meer meer Keniaanse kinderen een jaar lang schoolmaaltijden ontvangen. Elke bijdrage is waardevol. We vragen jouw sportieve inzet voor deze kinderen.

Sponsoring

Van ons krijg je een sponsorlijst  die je door familie, vrienden, bekenden kan laten invullen. En hoe meer (schaats)zielen hoe meer vreugd, dus stuur deze mail naar mensen met wie je samen wilt schaatsten.

Ook hebben we een online aanvulling op de sponsorlijst via de website supp.to, waarbij je je eigen sponsorpagina onder de actie Sponsorschaatsen voor Kisiwa kunt maken! Neem alvast een kijkje op https://supp.to/schaatsen-voor-keniaanse-kinderen en maak je eigen pagina aan door te klikken op ‘meld je aan als deelnemer’. (Toegangscode: WLSHU) Je kunt deze pagina inrichten met een tekstje, foto en een opbrengstdoel. Deze pagina kun je vervolgens makkelijk delen via bijvoorbeeld WhatsApp, en kunnen je sponsoren het te sponsoren bedrag invullen. Zo kun je makkelijk veel mensen bereiken en kun je die teller mooi laten oplopen!

Doe je mee? Meer info: supp.to/schaatsen-voor-keniaanse-kinderen
Toegangscode: WLSHU

Heb je vragen? Stuur even een mailtje: Ruben@kisiwa.nl

We zien graag je reactie tegemoet!

Kisiwa zoekt nieuw bestuurslid ‘acties en vrijwilligers’

Het bestuur van Kisiwa is op zoek naar uitbreiding van het bestuur met een bestuurslid dat zich richt op het coördineren van acties en vrijwilligers. Het bestuur bestaat nu uit een voorzitter, penningmeester en secretaris. Het bestuur vergadert maandelijks samen met Ruben Koning, oprichter van Kisiwa en in dienst van de stichting. Nu nog lopen de acties en contacten met vrijwilligers vooral via Ruben. De groei van de programma’s die Kisiwa sponsort en daarmee de aandacht die Ruben ook moet geven aan de aansturing van de organisatie in Kenia maken dat de aandacht voor acties en vrijwilligers in Nederland onder druk staat. Om deze reden heeft het bestuur besloten om een nieuw bestuurslid te werven die zich op deze coördinatie kan richten.

Neem voor vragen of meer informatie contact op met Hans Helder, voorzitter van Stichting Kisiwa of Ruben Koning, oprichter.

Stuur ons een mailtje: info@kisiwa.nl

237 Keniaanse kinderen in nood doen een beroep op Stichting Kisiwa!

237 Keniaanse kinderen in nood doen een beroep op Stichting Kisiwa!

Tijdens de coronacrisis deden in korte tijd 237 extra leerlingen een beroep op ons voedselprogramma. Wij doen er alles aan om deze kinderen te helpen maar als we geen nieuwe structurele hulp ontvangen, moeten we heel moeilijke keuzes gaan maken. We komen maandelijks €711 tekort.

Ruben Koning, Oprichter Stichting Kisiwa
Waar komen deze kinderen vandaan?

Al snel merkten we ook andere effecten van de langdurige lockdown. Het aantal leerlingen op de scholen waar wij actief zijn steeg enorm. Waar kwamen deze kinderen toch vandaan? Het antwoord liet niet lang op zich wachten. De ene na de andere privéschool in Kenia had zijn deuren moeten sluiten, omdat ouders hun baan verloren hadden tijdens de lockdown. Massaal werden de kinderen van deze scholen ingeschreven op de overheidsscholen. De volgende stap is dat ze zich aanmelden voor ons voedselprogramma.

Niet alleen de arme mensen in Kenia waren hard geraakt door de lockdown. De middenklasse in Kenia kreeg van de ene op de andere dag te horen dat ze op straat stond. Kantoormedewerkers, buschauffeurs, bouwvakkers en ondernemers konden het vaak wel een paar weken uitzingen, maar na een maand of twee konden ze de huur niet meer betalen en niet lang daarna werd het kopen van voedsel een probleem. Bij gebrek aan een sociaal vangnet kwamen deze mensen in de armoede terecht. 

De middenklasse in Kenia stuurt hun kinderen graag naar privéscholen, omdat het leerniveau op de algemene basisscholen erg laag ligtToen de lockdown na 9 maanden over was, konden deze ouders het schoolgeld niet meer betalen en stuurden ze hun kinderen naar algemene basisscholen. De grootste uitdaging was niet het betalen van schoolgeld of de huur. De vraag was nu: “Hoe voeden we onze kinderen?” Kinderen die nooit armoede gekend hebben, gingen nu zonder eten naar bed en stonden op zonder dat er ontbijt voor hen was. Deze nieuwe groep mensen die in armoede leefde, klopte massaal bij ons aan voor hulp. 

237 extra kinderen doen een beroep op Stichting Kisiwa

In korte tijd deden er 237 leerlingen een beroep op ons. Wij zijn direct begonnen om deze kinderen te helpen. Wij willen hen heel graag helpen, zodat ze zo snel mogelijk weer uit de armoede komen. Hoe langer iemand in armoede leeft, des te meer zorgen er zijn en dat maakt het moeilijker om uit armoede te ontsnappen. Zonder onze hulp kunnen deze kinderen niet meer naar de basisschool en gaan ze op jonge leeftijd aan het werk. Daarom willen we deze mensen helpen door een deel van hun zorgen weg te nemen en stabiliteit te bieden in deze instabiele periode van hun leven. Als Stichting geven we kinderen in Kenia te eten op school met als doel, het bieden van stabiliteit en groei, waardoor ze uit de armoede kunnen ontsnappen. Samen kunnen we kinderarbeid voorkomen en deze kinderen helpen.

Onze buffer is op! Helpt u ons en deze kinderen uit de brand?

Wij hebben als Stichting niet de middelen om 237 kinderen extra te voeden. Daarom vragen we u ons te helpen. Bent u nog geen donateur? Overweeg dan om maandelijks een bijdrage te geven om deze kinderen te helpen. In totaal is er € 711,- per maand nodig om deze 237 kinderen te helpen. Voor elk deel dat u voor uw rekening kunt nemen, zijn de kinderen u dankbaar. Met welk deel kunt u ze helpen?

Door deze kinderen te steunen kunnen zij elke dag naar school en daar krijgen zij een gezonde warme maaltijd. Dit geeft de ouders tijd en rust om weer een baan te vinden. Ook de kinderen van ouders die geen baan kunnen vinden, kunnen op deze manier bouwen aan hun toekomst en op lange termijn uit de armoede ontsnappen. 

Wij doen er alles aan om deze kinderen te helpen maar als we geen nieuwe structurele hulp ontvangen, moeten we heel moeilijke keuzes gaan maken. We komen maandelijks geld te kort. We ontvangen maandelijks €452 van de benodigde €711.


Van de maandelijks benodigde €711 ontvangen we op dit moment €452 aan structurele donaties. Helpt u mee om hier €711 van te maken?

Wij willen iedereen die een eenmalige gift heeft gedoneerd ook van harte bedanken.

Benieuwd hoe het met de actie gaat? Het maandelijks gedoneerde bedrag word hier regelmatig aangepast.

Klik hier om direct te doneren

Helpt u ons en deze kinderen uit de brand? Word donateur
Stuur een mailtje naar Ruben@kisiwa.nl of kijk op www.kisiwa.nl/geef

Margreeth wandelt 4 dagen voor Stichting Kisiwa

Margreeth wandelt 4 dagen voor Stichting Kisiwa

Margreeth Drost, een trouw supporter van Stichting Kisiwa, wordt op 6 oktober 40 jaar. Ze had haar verjaardag graag gevierd door ergens slingers op te hangen maar dat gaat door Covid 19 helaas niet. Daarom heeft ze als alternatief een sponsoractie voor Stichting Kisiwa bedacht! Hoe tof!

Foto credits: Elisabeth Ismail

Degenen die mij een beetje kennen weten dat lopen niet bepaald mijn hobby is… Een behoorlijk aantal stappen buiten mijn comfortzone dus!

Margreeth Drost over haar actie:
“Ik begin mijn wandelvierdaagse op zaterdag 3 oktober en op 6 oktober finish ik. Ik loop 4 km in 4 dagen, 1 kilometer per dag. Dat komt neer op 10 keer 100 meter op mijn galerij.

Degenen die mij een beetje kennen weten dat lopen niet bepaald mijn hobby is… Een behoorlijk aantal stappen buiten mijn comfortzone dus!

Maar ik doe het graag, want net als bij alles en iedereen heeft Covid 19 ook op Stichting Kisiwa veel impact. Iedere euro is harder nodig dan ooit. Daarom zamel ik geld in voor Stichting Kisiwa en jouw donatie maakt een verschil, ongeacht het gedoneerde bedrag. Alle beetjes helpen.”

Steun je me? Graag!
De kinderen en jongeren van Kisiwa zijn je dankbaar!  

Klik hier om direct naar het donatieformulier te gaan!


De actie van Margreeth heeft
al € 2.405,21 opgebracht!

Bovenstaand bedrag is het totaal van de donaties die via verschillende methoden bij Stichting Kisiwa binnen zijn gekomen. Het betreft onder andere Facebook donate en de formulieren op deze website.

Training

Margreeth heeft druk getraind voor deze uitdaging.
In onderstaande filmpje het bewijs.

Music credits in video: www.bensound.com

Steun margreeth en doneer aan Stichting Kisiwa!

Met een donatie aan Stichting Kisiwa verandert u het leven van een kind in Kenia. U geeft het kind de kans om zich te ontwikkelen naar een toekomst zonder armoede.

Helpt u ons helpen?
Met €36,- voedt u één kind een heel jaar op de basisschool!
Met €120,- per maand voedt u een hele klas op de basisschool.
Met €75,- sponsort u een maand studeren aan de middelbare school, vmbo of universiteit. 

Ja, ik steun het werk van Stichting Kisiwa en maak het verschil in het leven van een kind

U doneert direct & makkelijk via uw eigen bank met iDeal of via een overboeking.












Doneren via Internetbankieren
U kunt uw gift natuurlijk ook via internetbankieren overmaken.
IBAN: NL69 INGB 0004 4475 86 t.n.v. Stichting Kisiwa of print ons incassoformulier, vul in en stuur naar ons op.

Onze voedselprogramma’s hebben er voor gezorgd dat de schoolresultaten met 49% zijn verbeterd. Voor €60 per maand helpen we een hele klas dagelijks met een warme maaltijd op school.

ANBI
Kisiwa is een Algemeen Nut Beogende Instelling. Uw giften aan Kisiwa zijn dus aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Onze ANBI-gegevens kunt u hier raadplegen. Onze status kunt nagaan via www.belastingdienst.nl.

Periodieke gift en Betalingsvolmacht
Voor meer informatie over het geven van een periodieke gift aan Stichting Kisiwa verwijzen we u naar de website van de Belastingdienst. U kunt daar ook de benodigde formulieren voor o.a. een betalingsvolmacht downloaden.