Start een actie voor Kisiwa

Wij kunnen kinderen in Kenia alleen helpen als jij helpt. Kom in actie!

Er zijn heel veel manieren om in actie te komen. Elke bijdrage maakt een verschil in de toekomst van kinderen en hoe meer mensen ons steunen, hoe meer kinderen een eerlijke kans op een toekomst krijgen. Welke actie bedenk jij?

Hoe pak je het aan?

  1. Bedenk een uniek plan om geld in te zamelen voor Stichting Kisiwa. Organiseer bijvoorbeeld een rommelmarkt, filmmarathon of taartenbakwedstrijd. Laat je sponsoren voor een sportevenement, verkoop je zelfgebakken cupcakes of schmink al je neefjes en nichtjes. Of houd een statiegeldactie, veiling of netwerkborrel.
  2. Vertel het verder. Trommel iedereen op om langs te komen op je evenement en vraag vrienden, familie, collega’s of klasgenoten om je te sponsoren.
  3. Maak reclame. Bedenk bijvoorbeeld een eigen nieuwsbrief, deel je Facebook-actiepagina met ons, maak foto’s en verhalen, zoek de lokale krant en radio op en deel het resultaat met iedereen die je heeft geholpen.
  4. Doneer je opbrengst. Met jouw actie maakt je het verschil in de toekomst van kinderen in Kenia. Jouw opbrengst gaat naar Stichting Kisiwa, zodat wij ons werk kunnen voortzetten. Doneer je opbrengst aan Stichting Kisiwa, op bankrekeningnummer NL69INGB0004447586. Vermeld hierbij je naam en actie.
  5. Dankjewel! We vinden het heel bijzonder dat jij je inzet voor kinderen in Kenia. Om jou en je mede-actievoerders te bedanken, ontvangen we heel graag een berichtje over je actie (mail ons op info@kisiwa.nl). Vergeet niet om de (voor)namen van de deelnemers te noemen, je actie te omschrijven en eventuele foto’s mee te sturen!

Kisiwa helpt met je actie
Laat ons ook vooraf weten wat je plannen zijn. Heb je een leuk idee in gedachte en wil je hierover sparren? We denken graag met je mee. Ook kunnen we je helpen met bijvoorbeeld folders of versiering. Mail ons jouw actie.

Laat je inspireren door anderen!


Margreeth wandelt voor Stichting Kisiwa
Een trouw supporter van Stichting Kisiwa had haar verjaardag in 2020 graag gevierd maar dat gaat door Covid 19 helaas niet. Daarom heeft ze als alternatief een sponsoractie bedacht! De actie heeft via de actiepagina op deze website al € 2.102,21 opgebracht.

Bekijk de actiepagina


Collecteer jij online mee?
We zouden het fantastisch vinden als jij een collectebus aanmaakt op Facebook. Dit is heel eenvoudig en in een paar minuten gedaan. Veel succes!
Start direct je eigen collectebus

Vriendschapsbandjes voor Kisiwa
Deze drie meiden (7/8 jaar) hebben €10,- gekregen van
Ds. Rien vd Berg van de 3GK Samenwerkingsgemeente te Deventer. Ze hebben met dit geld materiaal gekocht om vriendschapsarmbandjes te maken die ze op EKC de Olijfboom gaan verkopen voor Kisiwa.

36 uur alleen water en thee
De voedselprijzen in Kenia zijn met maar liefst 72% gestegen. Om aandacht te vragen voor dit probleem en het werk van Stichting Kisiwa heeft Margreeth Drost ervaren wat het is om honger te hebben door 36 uur niet te eten.
Opbrengst: ruim €1.200

Projectweek “Ik zit op school in Kenia”
Leerlingen leren over het leven in Kenia, over het verschil in levensomstandigheden, het gebrek aan bijvoorbeeld eten, goede huizen, scholing, kleding, de armoede en de uitzichtloosheid. Lees hier de reactie van Directeur Renate de Jong van EKC de Olijfboom in Deventer. Basisscholen die ook interesse hebben in de projectweek kunnen zich melden bij stichting Kisiwa.

Benefietdiner
Organiseer bijvoorbeeld een benefietdiner of concert met een veiling en loterij onder leiding van veilingmeester.

Voorbeeld: Deventer Ziekenhuis
Opbrengst: €14.000,-

Bedrijfsdonatie
Zorg dat Stichting Kisiwa op de schortlist komt te staan van goede doelen bij je werkgever.

Voorbeeld: Achmea
Opbrengst: €5.000,-

AGENDA

Sponsorschaatsen voor Kisiwa

Elk jaar schaatsen we voor Kisiwa. Dit doen we in De Scheg.
Kijk voor meer informatie over deze actie op de actiepagina.