Vastenactie voor Kisiwa

 

36 uur alleen water en thee

De voedselprijzen in Kenia zijn met maar liefst 72% gestegen. Om aandacht te vragen voor dit probleem en het werk van Stichting Kisiwa heeft Margreeth Drost ervaren wat het is om honger te hebben door 36 uur niet te eten.

Margreeth heeft haar actie met succes afgerond! Ze heeft van woensdag 16 augustus, 20.00 uur tot vrijdagochtend 18 augustus 08.00 uur alleen water en thee gedronken.

Wil jij de inzet van Margreeth belonen en zo het voedselprogramma van Stichting Kisiwa ondersteunen?

Doneren kan nog steeds!
Maak je gift over op IBAN: NL69 INGB 0004 4475 86 t.n.v. Stichting Kisiwa onder vermelding van ‘vastenactie Margreeth’ of gebruik het formulier hieronder. Doneren voor deze specifieke actie kan zolang deze pagina beschikbaar is.

Eenmalig gift
Via onderstaand formulier kunt u direct doneren via iDeal. U kunt zelf het gewenste bedrag invullen.


Achtergrond

Eind 2015 bracht El Niño, een sterke opwarming van het zeewater rond de evenaar, veel droogte in Oost-Afrika. Het jaar daarop viel er in het regenseizoen maar weinig regen. De droogte leidt tot voedselschaarste in Kenia en aangrenzende landen zoals Tanzania, van waaruit Kenia voedsel importeert. Die voedselschaarste zorgt ervoor dat het voedsel te duur is. De voedselprijzen in Kenia zijn met maar liefst 72% gestegen! Een zak mais van 90 kilo kost nu €40,50 in plaats van €23,50, die het normaal rond deze tijd kost.

We merken tegelijk ook weer hoe ontzettend belangrijk ons voedselprogramma is. Door de stijging van de voedselprijzen maken nu circa 100 kinderen meer gebruik van het programma. Dit zijn kinderen die normaal voedsel mee kregen vanuit huis of helemaal niet naar school kwamen. De enorme stijging van de voedselprijzen en het groeiende aantal kinderen wat gebruik maakt van onze programma’s zorgt helaas voor meer kosten per maaltijd voor Stichting Kisiwa. Om dat gat op te vangen kunnen we best een beetje hulp gebruiken.

Foto: Elisabeth Ismail