Voedselprogramma

”Er is leven op het schoolplein gedurende de pauzes, volop energie en er is hoop voor de toekomst.”

Rondom Thika verdwijnen veel van de huidige koffieplantages.
Hierdoor raken veel mensen (de ouders van onze leerlingen) hun huis en baan kwijt. Vervolgens moeten ze een klein huisje of krot huren voor onderdak en iedere dag op zoek gaan naar werk. Ze verliezen dus hun inkomen en hebben tegelijkertijd meer kosten.

Stichting Kisiwa zorgt er voor dat kinderen uit arme gezinnen in Kenia een goede basis opbouwen voor de rest van hun leven, zodat ze stap voor stap de armoedecyclus kunnen doorbreken. Dit doen we in 4 stappen.

We geven 1850 kinderen dagelijks een warme maaltijd op school. Dit heeft er voor gezorgd dat schoolresultaten met 49% zijn verbeterd.

Het voedselprogramma van Kisiwa biedt uitkomst voor deze ouders omdat ze op deze manier hun kinderen naar school kunnen laten gaan zonder dat ze verhongeren. De kinderen hoeven nu niet meer aan het werk te gaan om hun maaltijden te verdienen.

We zijn sinds 2009 actief op basisschool Kisiwa, sinds 2014 zijn we actief op het kleuterschooltje Suska en sinds 2015 ook op basisschool Karibaribi.
In totaal geven we op dit moment 900 kinderen tussen de 1 en 23 jaar dagelijks te eten op school.

We zien dat kinderen heel graag naar een school willen waar ze een goede maaltijd krijgen en ook dat ze daardoor veel beter gaan leren. Daarom willen we graag meer scholen in de buurt van Kisiwa gaan helpen met een voedselprogramma. Helpt u mee?

Steun deze kinderen structureel!
Met €4,- per maand voedt u 2 kinderen op de basisschool
Met €12,- per maand voedt u 6 kinderen op de basisschool
Met €24,- per maand voedt u 12 kinderen op de basisschool
Met €60,- per maand voedt u een hele klas op de basisschool

Doneer nu!