Stap 2: Leren

<< Stap 1: Voedsel Stap 3: Studeren >>

 

Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.

Nelson Mandela

Veel Keniaanse volwassenen hebben geen (basis)onderwijs genoten en kunnen daardoor moeilijk een vaste baan vinden. Ze missen veel basiskennis die hen kan helpen om te leven in plaats van overleven. Toch is basisonderwijs in Kenia gratis. Waar gaat het dan mis?

Zou jij kunnen leren of studeren op een lege maag?
Veel Keniaanse kinderen gaan niet naar school omdat ze thuis te weinig of geen voedsel krijgen. Ze zijn te zwak of te ziek om naar school te komen. Deze kinderen moeten werken voor hun voedsel om te overleven of zwerven op straat.

Stichting Kisiwa geeft kinderen op de kleuterschool en basisschool een warme maaltijd waardoor ze genoeg energie hebben om te leren en te spelen. Naast een warme maaltijd geven we de kleuters ook een bord met gezonde pap en krijgen alle kinderen vitaminen waardoor ze niet ziek thuis blijven.

Sinds we in 2009 begonnen zijn met het geven van voedsel zijn de schoolprestaties van onze kinderen met 50% gestegen en is het verzuim enorm gedaald. De best presterende kinderen komen in aanmerking voor sponsoring van middelbaren school en/of universiteit. Zo wordt de basis gelegd voor een beter bestaan.

Steun deze kinderen en help ze naar school.
Voor €4 per maand voed u een kind in Kenia.

Doneer nu!

 

<< Stap 1: Voedsel Stap 3: Studeren >>