Stap 3: Studeren

<< Stap 2: Leren Stap 4: Werken >>

 

 

Overleven als alleenstaande tienermoeder of leven als student

Veel leerlingen ronden de basisschool af als ze 13-16 jaar oud zijn. Daarna houdt op. Daarom is deze stap cruciaal in het doorbreken van de armoedecyclus!

Jongens zien dat ze geen toekomst hebben omdat ze alleen maar in aanmerking komen voor slecht betaalde baantjes zonder contract. Velen raken aan de drank en drugs en ontlopen de verantwoordelijkheid van opvoeden van hun kinderen die ze vaak al op jonge leeftijd verwekken.
Meisjes raken vaak op jonge leeftijd zwanger en kunnen niet voldoende inkomsten vergaren om voor hun kinderen te zorgen. Hierdoor blijft de armoedecyclus in stand.

Om de armoedecyclus te doorbreken helpen we deze jongeren om na de basisschool naar de middelbare school te gaan. Stichting Kisiwa ondersteunt jongeren financieel door schoolgeld te betalen. We helpen hen fysiek door samen schoolspullen in te kopen en mentaal door ze te begeleiden en met hen te spreken over het gebruik van drugs, seksualiteit en andere belangrijke onderwerpen.

Verder studeren

Na vier jaar middelbare school kunnen leerlingen gesponsord worden om verder te gaan studeren. Ook daarin ondersteunen we hen heel persoonlijk door hen te begeleiden bij de studie en school keuze en door bijvoorbeeld naar ouderavonden te komen. Na de opleiding helpen we de jong volwassenen met het zoeken naar een passende baan.

Doneer nu!

 

 
<< Stap 2: Leren Stap 4: Werken >>