Medewerkers

Ons team bestaat uit drie bestuursleden, twee betaald medewerkers en veel vrijwilligers. Wij stellen hen graag aan u voor.

Het bestuur


Hans Helder

Bestuursvoorzitter van stichting Kisiwa

Hans Helder, in het dagelijks leven werkzaam als manager van een businessunit bij Witteveen+Bos:
Ik ken stichting Kisiwa via Ruben, de oprichter en was al betrokken via bijvoorbeeld sponsoracties. Begin 2016 maakte ik indringender kennis in een gesprek met Ruben. Dat gesprek maakte veel indruk. Een sponsorschap voor een middelbare school, maakt voor een jong meisje het verschil tussen werken aan haar toekomst of terugvallen in armoede en net als haar moeder de volgende tienermoeder te worden. Ik realiseerde mij wat een impact Kisiwa heeft en hoe ik daar via een sponsorschap aan bij kan dragen. Toen ik vervolgens las dat Kisiwa, vanwege haar groeiambitie, op zoek was naar bestuursleden met managementervaring, voelde ik meteen een enorme drive om met mijn competenties verder bij te dragen aan het duurzaam vergroten van de impact van Kisiwa. Dat doe ik nu in de rol van bestuursvoorzitter.


Marcel van Schalkwijk
Secretaris van stichting Kisiwa

Als secretaris is Marcel van Schalkwijk ons komen versterken: 48 jaar, vader van 3 kinderen en woont in Deventer. Hij heeft enkele jaren bestuurlijke ervaring in de Deventer sportwereld en is in zijn werkzame leven actief geweest als opleidingsmanager in het onderwijs en in een verder verleden als docent Nederlands en is nog werkzaam als docent voor de KNVB. Hij zet zich in voor allerlei goede doelen, waaronder het Longfonds, de Emmanuel Gemeente, Stichting Kanker Helpen Genezen, Het Rode Kruis en Stichting Deventer en Almelose Montessorischolen. Marcel heeft zijn hele leven al goed willen doen voor anderen en na zijn reis in Afrika zocht hij naar een betekenisvolle bijdrage aan het leven van de mensen op dit mooie continent. Met het secretariaat van KISIWA heeft hij die zinvolle invulling gevonden en daar gaat hij dan ook helemaal voor!


Jan-Aaldrik Damhof
penningmeester van Stichting Kisiwa

Jan-Aaldrik Damhof is ons nieuwste bestuurslid. Hij zal de rol van penningmeester op zich nemen. Jan-Aaldrik is woonachtig in Schalkhaar, 39 jaar jong, getrouwd en heeft drie dochters. In het dagelijks leven werkzaam bij Finenzo Deventer als financieel adviseur. Hij heeft meer dan voldoende inzicht op gebied van financiën, verzekeren en bankzaken. Op basis hiervan wil hij graag zijn steentje bijdragen aan het bestuur van KISIWA en het mooie werk dat wij doen en mogelijk maken. Met Jan-Aaldrik in onze gelederen zien wij de toekomst met een positieve blik tegemoet.

Werknemers

rubenk

Ruben Koning
Directeur en oprichter van stichting Kisiwa

Ruben is het aanspreekpunt voor stichting Kisiwa. Hij houdt zich met name bezig met het onderhouden en laten groeien van onze stichting door middel van fondswerving. Samen met de andere bestuursleden is hij verantwoordelijk voor  het beleid en de uitvoering daarvan.

Daarnaast is hij voorzitter van onze Keniaanse partner organisatie. Door deze dubbele functie zorgt hij ervoor dat beide organisaties op elkaar zijn aangesloten en dat ook blijven. Enkele weken per jaar is hij actief in Kenia.

In zijn vrije tijd voetbalt hij of zit hij op de tribune naar zijn favoriete voetbalclub te kijken, de Go Ahead Eagles.

Vrijwilligers

Vrijwilligers zorgen ervoor dat Stichting Kisiwa kan bestaan!

Marianne Hebly uit Bennekom

Herman van den Berg uit Raalte

Joan Dijkstra uit Deventer

Matthijs Huisman uit Deventer

Karel Hebly uit De Bilt