Medewerkers

Ons team bestaat uit drie bestuursleden, twee betaald medewerkers en veel vrijwilligers. Wij stellen hen graag aan u voor.

Het bestuur


Hans Helder

Bestuursvoorzitter van stichting Kisiwa

Hans Helder, in het dagelijks leven werkzaam als manager van een businessunit bij Witteveen+Bos:
Ik ken stichting Kisiwa via Ruben, de oprichter en was al betrokken via bijvoorbeeld sponsoracties. Begin 2016 maakte ik indringender kennis in een gesprek met Ruben. Dat gesprek maakte veel indruk. Een sponsorschap voor een middelbare school, maakt voor een jong meisje het verschil tussen werken aan haar toekomst of terugvallen in armoede en net als haar moeder de volgende tienermoeder te worden. Ik realiseerde mij wat een impact Kisiwa heeft en hoe ik daar via een sponsorschap aan bij kan dragen. Toen ik vervolgens las dat Kisiwa, vanwege haar groeiambitie, op zoek was naar bestuursleden met managementervaring, voelde ik meteen een enorme drive om met mijn competenties verder bij te dragen aan het duurzaam vergroten van de impact van Kisiwa. Dat doe ik nu in de rol van bestuursvoorzitter.


Fokko Ponsen
Secretaris van stichting Kisiwa

 

Fokko Ponsen, in het dagelijks leven werkzaam als Docent Onderzoeker bij Saxion in Deventer: “Ik wil graag meehelpen aan de realisatie van verwachtingen, toekomst en hoop van kinderen en jong volwassenen in Kenia. Stichting Kisiwa doet dat, mijn inziens, op een mooie en goede manier. Voedsel en onderwijs faciliteren op scholen zodat kinderen en jong volwassenen worden ondersteund om vorm te geven aan hun toekomst.”

 

arjan
Arjan Jongkind
penningmeester van Stichting Kisiwa

 

Arjan Jongkind is vanaf de oprichting de penningmeester van Stichting Kisiwa. Hij is verantwoordelijk voor de financiën en de financiële verslaggeving.

 

Werknemers

 

rubenk

 

Ruben Koning, 26 jaar
Directeur en oprichter van stichting Kisiwa

 

Ruben is het aanspreekpunt voor stichting Kisiwa. Hij houdt zich met name bezig met het onderhouden en laten groeien van onze stichting door middel van fondswerving. Samen met de andere bestuursleden is hij verantwoordelijk voor  het beleid en de uitvoering daarvan.

Daarnaast is hij voorzitter van onze Keniaanse partner organisatie. Door deze dubbele functie zorgt hij ervoor dat beide organisaties op elkaar zijn aangesloten en dat ook blijven. Enkele weken per jaar is hij actief in Kenia.

In zijn vrije tijd voetbalt hij of zit hij op de tribune naar zijn favoriete voetbalclub te kijken, de Go Ahead Eagles.

barend


Barend Schimmel

Algemeen medewerker

 

Mijn naam is Barend. Ik heb 9 jaar gewerkt als grafisch vormgever en heb veel ervaring met communicatie, (online) marketing, social media en (online) adverteren.

Als Christen wil ik me met mijn werk graag inzetten voor het koninkrijk van God. Steeds weer wordt ik geraakt door het onrecht in de wereld en vooral als het om kinderen gaat. Armoede, kinderarbeid, uitbuiting, misbruik, honger. Kisiwa pakt deze problemen in Kenia bij de wortel aan. Kinderen uit een arm gezin hebben weinig mogelijkheden en kansen om daaruit te ontsnappen. Daarom geeft Kisiwa deze kinderen de basis die ze missen: Voedsel en scholing. Die directe hulp met weinig middelen spreekt mij aan.

Achter de schermen was ik al een jaar actief als vrijwilliger, dus ik weet waar ik aan begin en ik heb er zin in! Mijn taakomschrijving is erg breed maar het komt er op neer dat ik er, samen met Ruben Koning, Margreeth Drost en Arjan Jongkind en alle vrijwilligers, voor ga zorgen dat Kisiwa meer bekendheid krijgt in Nederland zodat we steeds meer Keniaanse kinderen uit de armoede kunnen halen.

Ik ben al jaren enthousiast over Kisiwa en dat slaat over op mijn gezin. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen, een dochter van 4 en een zoon van 4 maanden. Mijn dochter is helemaal onder de indruk van het werk wat ik nu doe. Ze zou het vreselijk vinden om te moeten werken in plaats van lekker op school te zitten en ze zou het liefst ook al die kinderen helpen met haar spaargeld.

Ik hoop er mede samen met het bestuur en alle vrijwilligers in Nederland en Kenia een succes van te maken.

 

Vrijwilligers

Vrijwilligers zorgen ervoor dat Stichting Kisiwa kan bestaan!

Marianne Hebly uit Bennekom

Herman van den Berg uit Raalte

Lonneke Kleinbussink uit Deventer

Gert Wolters uit Diepenveen

Joan Dijkstra uit Deventer

Anja ten Broeke uit Olst

Daniëlla Samuels uit Batenburg

Matthijs Huisman uit Deventer

Evelien Bulder uit Rotterdam

Sevil de Veer uit Leiden

Karel Meblij uit De Bilt

Marcel Koning uit Nijmegen