Wat eten we vandaag?

 

Weet jij al wat je vandaag gaat eten?

Eten is een eerste levensbehoefte. In Nederland zoeken we veel op: ‘Wat eten we vandaag?’. In Kenia is 43% van de bevolking elke dag bezig met de vraag: ‘hoe kom ik vandaag aan eten?’. 40% van de bevolking is werkloos en dagelijks op zoek naar werk om het hoofd boven water te houden. Veel kinderen moeten op jonge leeftijd zelf op zoek naar hun eigen eten. Ze gaan werken in een fabriek of op de plantages of zwerven rond. Ze hebben geen tijd of zijn te zwak of te ziek om naar de basisschool te gaan waardoor ze niet aan een hoopvolle toekomst kunnen bouwen. Dit probleem blijft generatie op generatie voortbestaan.

De projecten van Stichting Kisiwa doorbreken deze vicieuze cirkel. We geven kinderen op de kleuterschool en basisschool te eten waardoor ze genoeg energie hebben om te leren en te spelen.

Steun ons in de strijd tegen honger

Met €3,- voedt u 2 basisschoolkinderen en met €45,- voedt u een hele schoolklas.


Onze aanpak werkt!

Sinds we begonnen zijn met het geven van een warme maaltijd op basisscholen in Kenia zijn de schoolprestaties van onze kinderen met 50% gestegen en is het verzuim enorm gedaald. De best presterende kinderen komen in aanmerking voor sponsoring van middelbare school en/of universiteit. Zo wordt de basis gelegd voor een beter bestaan.

githeriOp zoek naar een goedkoop, gezond en trendy recept voor het avondeten?

Githeri, ook wel muthere of mutheri, is een traditionele Keniaanse maaltijd van maïs en bonen. Githeri is vegetarisch, gezond en simpel te bereiden. De combinatie van bonen en maïs levert een volledige aanvulling van eiwitten voor het vaak eiwit-arm dieet van veel Kenianen en zit vol goede koolhydraten. Download het recept hier. Eet smakelijk vanavond!