Stap 1: Voedsel

Stap 2: Leren >>

 

 

Op straat zwervende kinderen op zoek naar een beetje eten om te kunnen overleven.

Eten is de basis voor ieder mens. Een leven zonder voeding is een leven zonder toekomst. In Kenia is 43,4% van de bevolking elke dag bezig met de vraag: ‘hoe kom ik vandaag aan eten?’. Toch wordt er in Kenia voldoende voedsel geproduceerd. Waar gaat het dan mis?

Dagelijks op zoek naar werk om het hoofd boven water te houden

Er is bij veel gezinnen niet genoeg geld voor een goede maaltijd. 40% van de bevolking is werkloos en dagelijks op zoek naar werk om het hoofd boven water te houden. Veel arme gezinnen zijn éénoudergezinnen waar de moeder (en in sommige gevallen de vader) elke dag op zoek moet naar werk voor die dag. Als ze geluk hebben vinden ze werk en kunnen ze één of twee euro mee naar huis nemen aan het eind van de dag. Hebben ze pech dan verdienen ze niks.

Het geld wat verdient wordt is vaak net genoeg om de huur van te betalen. Er blijft weinig tot niks over voor een goede maaltijd. Gevolg is dat kinderen op jonge leeftijd zelf op zoek moeten naar hun eigen voedsel. Ze gaan werken of zwerven rond en hebben geen tijd of zijn te zwak of te ziek om naar de basisschool te gaan. Dit probleem blijft generatie op generatie voortbestaan.

Stichting Kisiwa voedt dagelijks honderden hongerige kinderen. Help ons mee en geef kinderen in Kenia te eten.

Doneer nu!Stap 2: Leren >>