237 Keniaanse kinderen in nood doen een beroep op Stichting Kisiwa!

Tijdens de coronacrisis deden in korte tijd 237 extra leerlingen een beroep op ons voedselprogramma. Wij doen er alles aan om deze kinderen te helpen maar als we geen nieuwe structurele hulp ontvangen, moeten we heel moeilijke keuzes gaan maken. We komen maandelijks €711 tekort.

Ruben Koning, Oprichter Stichting Kisiwa
Waar komen deze kinderen vandaan?

Al snel merkten we ook andere effecten van de langdurige lockdown. Het aantal leerlingen op de scholen waar wij actief zijn steeg enorm. Waar kwamen deze kinderen toch vandaan? Het antwoord liet niet lang op zich wachten. De ene na de andere privéschool in Kenia had zijn deuren moeten sluiten, omdat ouders hun baan verloren hadden tijdens de lockdown. Massaal werden de kinderen van deze scholen ingeschreven op de overheidsscholen. De volgende stap is dat ze zich aanmelden voor ons voedselprogramma.

Niet alleen de arme mensen in Kenia waren hard geraakt door de lockdown. De middenklasse in Kenia kreeg van de ene op de andere dag te horen dat ze op straat stond. Kantoormedewerkers, buschauffeurs, bouwvakkers en ondernemers konden het vaak wel een paar weken uitzingen, maar na een maand of twee konden ze de huur niet meer betalen en niet lang daarna werd het kopen van voedsel een probleem. Bij gebrek aan een sociaal vangnet kwamen deze mensen in de armoede terecht. 

De middenklasse in Kenia stuurt hun kinderen graag naar privéscholen, omdat het leerniveau op de algemene basisscholen erg laag ligtToen de lockdown na 9 maanden over was, konden deze ouders het schoolgeld niet meer betalen en stuurden ze hun kinderen naar algemene basisscholen. De grootste uitdaging was niet het betalen van schoolgeld of de huur. De vraag was nu: “Hoe voeden we onze kinderen?” Kinderen die nooit armoede gekend hebben, gingen nu zonder eten naar bed en stonden op zonder dat er ontbijt voor hen was. Deze nieuwe groep mensen die in armoede leefde, klopte massaal bij ons aan voor hulp. 

237 extra kinderen doen een beroep op Stichting Kisiwa

In korte tijd deden er 237 leerlingen een beroep op ons. Wij zijn direct begonnen om deze kinderen te helpen. Wij willen hen heel graag helpen, zodat ze zo snel mogelijk weer uit de armoede komen. Hoe langer iemand in armoede leeft, des te meer zorgen er zijn en dat maakt het moeilijker om uit armoede te ontsnappen. Zonder onze hulp kunnen deze kinderen niet meer naar de basisschool en gaan ze op jonge leeftijd aan het werk. Daarom willen we deze mensen helpen door een deel van hun zorgen weg te nemen en stabiliteit te bieden in deze instabiele periode van hun leven. Als Stichting geven we kinderen in Kenia te eten op school met als doel, het bieden van stabiliteit en groei, waardoor ze uit de armoede kunnen ontsnappen. Samen kunnen we kinderarbeid voorkomen en deze kinderen helpen.

Onze buffer is op! Helpt u ons en deze kinderen uit de brand?

Wij hebben als Stichting niet de middelen om 237 kinderen extra te voeden. Daarom vragen we u ons te helpen. Bent u nog geen donateur? Overweeg dan om maandelijks een bijdrage te geven om deze kinderen te helpen. In totaal is er € 711,- per maand nodig om deze 237 kinderen te helpen. Voor elk deel dat u voor uw rekening kunt nemen, zijn de kinderen u dankbaar. Met welk deel kunt u ze helpen?

Door deze kinderen te steunen kunnen zij elke dag naar school en daar krijgen zij een gezonde warme maaltijd. Dit geeft de ouders tijd en rust om weer een baan te vinden. Ook de kinderen van ouders die geen baan kunnen vinden, kunnen op deze manier bouwen aan hun toekomst en op lange termijn uit de armoede ontsnappen. 

Wij doen er alles aan om deze kinderen te helpen maar als we geen nieuwe structurele hulp ontvangen, moeten we heel moeilijke keuzes gaan maken. We komen maandelijks geld te kort. We ontvangen maandelijks €452 van de benodigde €711.


Van de maandelijks benodigde €711 ontvangen we op dit moment €452 aan structurele donaties. Helpt u mee om hier €711 van te maken?

Wij willen iedereen die een eenmalige gift heeft gedoneerd ook van harte bedanken.

Benieuwd hoe het met de actie gaat? Het maandelijks gedoneerde bedrag word hier regelmatig aangepast.

Klik hier om direct te doneren

Helpt u ons en deze kinderen uit de brand? Word donateur
Stuur een mailtje naar Ruben@kisiwa.nl of kijk op www.kisiwa.nl/geef