Projectweek “Ik zit op school in Kenia”

Van 1 t/m 4 mei vindt er op Evangelisch Kindcentrum De Olijfboom aan de Enkdwarsstraat in Deventer een projectweek plaats met als thema “Ik zit op school in Kenia”. De projectweek is een initiatief van Stichting Kisiwa.

Stichting Kisiwa zet zich in voor kinderen in Kenia, die door armoede en honger worden beperkt in de mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen. 40% van de bevolking is werkloos. Er is bij veel gezinnen niet genoeg geld voor een goede maaltijd. Ondanks het gratis basisonderwijs gaan veel kinderen niet naar school omdat ze moeten werken om te overleven en op straat zwerven. Dit probleem blijft generatie op generatie voortbestaan. Stichting Kisiwa voedt kinderen op de basisschool waardoor ze genoeg energie hebben om te leren en te spelen. De best presterende kinderen komen in aanmerking voor sponsoring van middelbare school en/of universiteit. Na de opleiding helpen we met het zoeken van een passende baan. Zo legt Stichting Kisiwa de basis voor een beter bestaan.

Projectweek
Het doel van de projectweek is om bewustwording creëren bij kinderen over de tegenstellingen in deze wereld en Kenia in het bijzonder. Het lesprogramma is in samenwerking met EKC De Olijfboom uitgewerkt door vier pabo studenten van de VIAA uit Zwolle. Door het lesprogramma leren en ervaren kinderen op de basisschool wat de verschillen zijn tussen Kenia en Nederland. De kinderen krijgen o.a. rekenlessen, taallessen, spellinglessen die aansluiten bij het thema. Zo leren ze bijvoorbeeld enkele woorden uit het Swahili, gaan Keniaanse muziekinstrumenten maken en kettingen en armbanden van klei.

Op de foto: De pabo studenten presenteren het draaiboek voor de projectweek aan het team van EKC De Olijfboom.