Deventer Ziekenhuis zoekt sponsoren benefiet Kisiwa


De Coassistenten van het Deventer Ziekenhuis organiseren op 3 november 2017, zoals bijna elk jaar, een Benefietdiner met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Aan het diner nemen artsen, arts-assistenten en coassistenten uit het Deventer Ziekenhuis en huisartsen uit de omgeving deel. Tussen de verschillende gangen zal de veilingmeester diverse producten en diensten veilen en word er een loterij georganiseerd.

Het goede doel
Dit jaar heeft de organisatie voor Stichting Kisiwa gekozen. Jilles van Drooge, voorzitter Benefietdiner Deventer Ziekenhuis, over deze keuze: “Tijdens een van onze vergaderingen kwam Ruben Koning, oprichter van Stichting Kisiwa, zijn verhaal doen. We hadden direct een goed gevoel bij deze stichting. Wij krijgen in het Deventer Ziekenhuis de kans om als coassistent aan onze toekomst te werken. Een toekomst waar veel kinderen in Kenia alleen maar van kunnen dromen. Met het Benefietdiner steunen we het werk van Stichting Kisiwa en dragen we bij aan een hoopvolle toekomst voor kinderen in Kenia.”

Hans Helder, voorzitter van Stichting Kisiwa: “We zijn als stichting heel blij met de keuze van de organisatie van het Benefietdiner! Wij bestrijden armoede in Kenia door (ruim 900) kinderen iedere dag een warme maaltijd op school te geven, zodat ze naar school komen en niet op zoek hoeven naar eten. Op dit moment is er enorme voedselschaarste in Kenia. Dat komt door de aanhoudende droogte in de regio. We merken direct dat er een groter beroep op ons wordt gedaan, er zijn meer deelnemende kinderen, maar vooral dat de voedselprijzen al lange tijd bijna 70% (!)  hoger zijn dan normaal gesproken. We kunnen dit steuntje in de rug heel goed gebruiken.”

Bijdragen aan het benefitdiner
Een belangrijk deel van de opbrengst van het benefietdiner komt uit sponsoring. Samen met Stichting Kisiwa hopen de organisatoren van het Benefietdiner van het Deventer Ziekenhuis op een zo hoog mogelijke opbrengst. Ze zijn daarvoor op zoek naar Deventer bedrijven die bij willen dragen aan het benefietdiner door producten, diensten en belevenissen aan te bieden voor de veiling of loterij. Adverteren behoort ook tot de mogelijkheden. Het is een mooie kans om uw product of dienst onder de aandacht brengen van een mooie doelgroep. Mocht u willen bijdragen of meer willen weten over het benefietdiner of Stichting Kisiwa dan verwijzen we u naar de website www.benefietdinerdeventer.nl. Daar vindt u ook de contactgegevens van de organisatie.