Aantal mensen met honger wereldwijd toegenomen

Voor het eerst sinds 17 jaar is het aantal mensen met honger toegenomen. Meer dan 800 miljoen mensen kampen met hongersnood. Dat zijn 38 miljoen mensen meer dan een jaar eerder. De toename is te wijten aan langdurige gewelddadige conflicten en klimaatverandering. Dat hebben de Verenigde Naties (VN) bekendgemaakt op basis van een nieuw rapport.

815 miljoen mensen hebben honger
De cijfers in het rapport – dat handelt over het jaar 2016 – liegen er niet om. In 2016 zouden 815 miljoen mensen honger hebben geleden. Dat is zo’n 11% van de wereldbevolking en een flinke toename ten opzichte van 2015: in dat jaar hadden 38 miljoen minder mensen met honger te maken.

Kenia
In Kenia alleen al zijn honderdduizenden kinderen ondervoed. Zonder voedselprogramma’s zou dit aantal in de miljoenen lopen. Bij veel kinderen is de ondervoeding ernstig en is levensreddende hulp nodig. De situatie keert bijna elk jaar terug. Veel kinderen zijn chronisch ondervoed en krijgen te weinig voedingsstoffen om tot goede lichamelijke groei te komen en hun hersenontwikkeling blijft achter.

Voedselprogramma
Stichting Kisiwa werkt sinds 2009 in Kenia. Via een voedselprogramma krijgen inmiddels ruim 900 kinderen iedere dag een warme maaltijd op de basisschool.  Zo hebben de kinderen toegang tot onderwijs en wordt de basis gelegd voor een beter bestaan. Stichting Kisiwa is bezig haar voedselprogramma in Kenia uit te breiden naar andere regio’s zodat we in de toekomst nog meer kinderen kunnen helpen.