Na een lange tijd honger, eindelijk weer te eten!

Vanaf februari 2016 geven we de 200 kinderen van basisschool Karibaribi in Kenia dagelijks te eten. Ze zijn door het dolle heen. De afgelopen maanden zijn erg zwaar voor ze geweest en het is bijzonder mooi dat daar nu een einde aan is gekomen. Geweldig om zoveel intens gelukkige kinderen te zien, dat willen we heel graag met jullie delen.

12654220_1248162715197989_1629116023131753282_n

School op omvallen, leerlingen op straat.
In augustus 2015 ontvingen wij een verontrustende brief van basisschool Karibaribi in Kenia en sinds die tijd is het alleen maar bergafwaarts gegaan.
Veel leerlingen zijn aan het werk gegaan of op andere manieren op zoek naar geld/voedsel. Een deel van de kinderen is naar basisschool Kisiwa gekomen omdat ze daar wel te eten krijgen. Het aantal leerlingen was gedaald tot 200 en het zou niet lang meer duren voordat de school dicht moest. Dit betekend dat een deel van de leerlingen naar basisschool Kisiwa zal komen. De rest zal op zoek gaan naar slecht betaalde baantjes of ze zullen op straat gaan bedelen en zwerven.

We willen heel graag voorkomen dat basisschool Karibaribi moet stoppen omdat de er te weinig leerlingen over zijn. Ze komen niet meer naar school omdat ze honger hebben. Op school en thuis krijgen ze geen eten, daarom gaan ze werken of de straat op opzoek naar geld/eten.

Gelukkige ouders en vrolijke leraren
We zijn met het schoolbestuur, leraren en de ouders in gesprek gegaan om samen een goed programma op te zetten voor deze kinderen. We hebben afgesproken dat we elke dag alle kinderen een warme maaltijd gaan geven en de jonge kinderen ook gaan voorzien van een bord pap. De leraren gaan dit in goede banen leiden.
Met de ouders hebben we afgesproken dat ze een kleine bijdrage gaan leveren van €0,45 per maand waarvan we de kok kunnen betalen. Daarnaast hebben we hen op het hart gedrukt hoe belangrijk het is dat hun kind naar school komt en dat dat hun verantwoordelijkheid is dat hun kind een goede toekomst tegemoet gaat.

12670036_1247659971914930_6483039797488604218_n
Ouders luisteren aandachtig naar het goede nieuws. Er is hoop voor hun kinderen! Medewerkers van Better Future International ngo (onze Keniaanse partner) geven hen uitleg over het voedselprogramma en over hun rol daarin.

De afgelopen maanden hebben structureel meer inkomsten ontvangen, om die reden kunnen we uitbreiden. Deze inkomsten wilden we met name gebruiken om een boerderij op te zetten. De urgente situatie op deze school heeft ons doen beslissen op dit moment in te grijpen. De boerderij gaat daardoor misschien lichte vertraging oplopen. Structurele giften zijn van harte welkom om de kinderen te kunnen blijven voeden.

Bedankt voor jullie steun!