Feest! Stichting Kisiwa neemt eerste medewerker aan

Hoera! We hebben onze eerste medewerker aangenomen! Hieronder stelt hij zich even voor:

Mijn naam is Barend. Ik heb 9 jaar gewerkt als grafisch vormgever en heb veel ervaring met communicatie, (online) marketing, social media en (online) adverteren.

Als Christen wil ik me met mijn werk graag inzetten voor het koninkrijk van God. Steeds weer wordt ik geraakt door het onrecht in de wereld en vooral als het om kinderen gaat. Armoede, kinderarbeid, uitbuiting, misbruik, honger. Kisiwa pakt deze problemen in Kenia bij de wortel aan. Kinderen uit een arm gezin hebben weinig mogelijkheden en kansen om daaruit te ontsnappen. Daarom geeft Kisiwa deze kinderen de basis die ze missen: Voedsel en scholing. Die directe hulp met weinig middelen spreekt mij aan.

Achter de schermen was ik al een jaar actief als vrijwilliger, dus ik weet waar ik aan begin en ik heb er zin in! Mijn taakomschrijving is erg breed maar het komt er op neer dat ik er, samen met Ruben Koning, Margreeth Drost en Arjan Jongkind en alle vrijwilligers, voor ga zorgen dat Kisiwa meer bekendheid krijgt in Nederland zodat we steeds meer Keniaanse kinderen uit de armoede kunnen halen.

Ik ben al jaren enthousiast over Kisiwa en dat slaat over op mijn gezin. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen, een dochter van 4 en een zoon van 4 maanden. Mijn dochter is helemaal onder de indruk van het werk wat ik nu doe. Ze zou het vreselijk vinden om te moeten werken in plaats van lekker op school te zitten en ze zou het liefst ook al die kinderen helpen met haar spaargeld.

Ik hoop er mede samen met jullie een succes van te maken.
Barend Schimmel

12728959_1252417728105821_2871785493376789452_n
Barend op zijn nieuwe werkplek