Reisverslag werkbezoek – Nieuwe bankrekeningen voor giften uit Kenia

Ruben Koning, voorzitter en oprichter van Stichting Kisiwa, is op werkbezoek in Kenia om onze projecten te bezoeken en zal ons via sociale media op de hoogte houden van zijn reis en de ontwikkelingen.

3 september 2015
Ruben vertelt op de Facebook pagina van Stichting Kisiwa:

We hebben 3 nieuwe bankrekeningen geopend. Elk project heeft nu zijn eigen rekening. Eén voor het voedselprogramma, één voor het sponsorprogramma, één voor de melkveehouderij en een account voor organisatie kosten. Zo wordt het een stuk overzichtelijker voor onze accountant om de administratie te doen.

Giften uit Kenia

We zijn bezig met het vergaren van inkomsten vanuit Kenia. We hebben geprobeerd om een maandelijks donatie systeem op te zetten via de bank. We zijn bij verschillende banken langs geweest maar het blijkt dat een systeem zoals we dat in Nederland hebben hier niet mogelijk is.
Het is echter wel mogelijk om via een telefonisch betalingssysteem éénmalige giften te ontvangen. Dit systeem is enorm populair in Kenia. We zijn nu bezig om dat systeem aan te vragen voor onze organisatie zodat we ook Kenianen kunnen vragen om ons financieel te helpen.

11215808_1160716447275950_4113935749977981787_n

Foto: Ruben met onze Keniaanse bankdirecteur.