Goedkoper en gezonder!

We zijn constant bezig om de maaltijden die we aan de kinderen geven gezonder te maken. Door de samenstelling te veranderen en door producten van betere kwaliteit te gebruiken.

Ugali is een belangrijk onderdeel van de gerechten die we maken.
Dit is een soort droge pap gemaakt van gemalen maïs. Het voordeel ten opzichte van onbewerkte maïs is dat het al gemalen is en daarom veel makkelijker kan worden opgenomen in het lichaam. Met name kleine kinderen nemen daardoor veel meer voedingsstoffen op.

Sinds deze maand kopen we zelf maïs in om ugali van te maken. Dit maïs heeft meer voedingswaarde dan de maïs die normaal gesproken voor ugali wordt gebruikt. Hierdoor krijgen de kinderen een gezondere maaltijd.

Doordat we zelf de maïs laten vermalen tot ugali besparen we ongeveer 15% aan inkoopkosten op één van onze belangrijkste kostenposten.

Mary, onze trotse kok met een bak Ugali! Op de achtergrond de oude keuken van basisschool Kisiwa.
Mary, onze trotse kok met een bak maïs! Op de achtergrond de oude keuken van basisschool Kisiwa.