Sponsorschaatsen levert ruim €4300 op voor voedselprogramma Kenia

Op vrijdag 16 februari 2018 gingen twintig schaatsliefhebbers de ijsbaan van De Scheg op om geld op te halen voor het voedselprogramma van Stichting Kisiwa. De deelnemers hadden twee uur de tijd om zoveel mogelijk rondes te schaatsen

De twintig schaatsers hebben in totaal meer dan 1350 rondjes geschaatst waarmee ze €4335 bijeenbrachten! Met dit bedrag kan Stichting Kisiwa 240 kinderen in Kenia een heel jaar te eten geven op school! Namens de basisschoolkinderen in Kenia willen we alle schaatsers en vrijwilligers enorm bedanken voor hun inzet en de donateurs enorm voor hun gulle giften.

Kenia kampt met grote armoede en door de aanhoudende droogte in de regio is er enorme voedselschaarste in Kenia. Veel Keniaanse kinderen gaan niet naar school. Ze zijn te zwak of te ziek om naar school te komen omdat ze thuis te weinig of geen voedsel krijgen, op straat zwerven of moeten werken om te overleven. Honderdduizenden kinderen zijn ondervoed, ze krijgen te weinig voedingsstoffen om tot goede lichamelijke groei te komen en hun hersenontwikkeling blijft achter. Zonder voedselprogramma’s zou dit aantal in de miljoenen lopen.

Structureel uit armoede
Met het voedselprogramma helpt Stichting Kisiwa Keniaanse kinderen structureel uit armoede. Voor maar €18,- krijgt een kind in Kenia een jaar te eten en kan het, op school, aan een hoopvolle toekomst werken. Via Stichting Kisiwa krijgen ruim 900 Keniaanse kinderen zo iedere dag een warme maaltijd op de basisschool. Dit zorgt ervoor dat de kinderen naar school komen; ze leren en ontwikkelen zichzelf in plaats van dat ze op zoek zijn naar voedsel en het biedt de basis voor een betere gezondheid.

Help ook een Keniaans kind structureel uit armoede
Steun Stichting Kisiwa met een structurele gift. Met €18,- per maand voedt u 12 kinderen op de basisschool. Met €45,- per maand voedt u een hele klas! Ga naar www.kisiwa.nl/geef voor meer informatie.

 

Een impressie van de geslaagde sponsoractie: