Zorgen over de aanhoudende droogte en voedselschaarste in Kenia

Door de aanhoudende droogte als gevolg van El Niño, zijn veel van de oogsten in de afgelopen jaren mislukt. Dat gebeurt niet alleen in Kenia maar ook in de aangrenzende landen zoals Tanzania, van waaruit Kenia voedsel importeert. Dit heeft geleidt tot voedselschaarste waardoor de voedselprijzen in de regio met 70% zijn gestegen! In Kenia kost een zak mais van 90 kilo nu €40,50 in plaats van €23,50 die het normaal rond deze tijd kost.

De hoge voedselprijzen zorgen o.a. voor hogere kosten per maaltijd. Ook komen er meer kinderen naar school omdat ze thuis niks meer te eten krijgen. We geven inmiddels meer dan 1000 kinderen te eten op school waar dat tot voor kort nog 900 kinderen waren.

De stijging van het aantal kinderen in combinatie met de sterk gestegen inkoopprijs van voedsel leidt ook voor Kisiwa tot veel extra kosten. We willen u daarom vragen of u ons in deze moeilijke periode extra zou willen steunen, zodat we ons waardevolle voedselprogramma kunnen continueren!

Klik hier om online een extra gift te geven. Of maak een bedrag over op IBAN: NL69 INGB 0004 4475 86 t.n.v. Stichting Kisiwa onder vermelding van ‘extra bijdrage voedselprogramma’.

We hebben een uitgebreidere toelichting geschreven over de voedselproblematiek in Kenia en hoe wij daar met het oog op de toekomst op in willen spelen. Als u deze toelichting wilt ontvangen dan kunt een mailtje sturen naar info@kisiwa.nl. Een persoonlijk gesprek is natuurlijk ook mogelijk.

Met vriendelijke groet,
Ruben Koning