Voorzitter Stichting Kisiwa draagt stokje over

Ruben Koning, oprichter van Stichting Kisiwa, heeft tijdens de bestuursvergadering het stokje van ‘zijn’ stichting overgedragen aan Hans Helder.

“Stichting Kisiwa groeit en we zijn al enige tijd op zoek naar nieuwe bestuursleden” zegt oprichter Ruben Koning die na 10 jaar in december het stokje heeft overgedragen heeft aan Hans Helder. “We hebben een ambitieus meerjarenplan en zijn blij dat we met Hans een geschikte kandidaat hebben gevonden als voorzitter voor ons bestuur. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst.”

Hans Helder, in het dagelijks leven werkzaam als manager van een businessunit bij Witteveen+Bos: “Ik ken stichting Kisiwa via Ruben, de oprichter en was al betrokken via bijvoorbeeld sponsoracties. Begin 2016 maakte ik indringender kennis in een gesprek met Ruben. Dat gesprek maakte veel indruk. Een sponsorschap voor een middelbare school, maakt voor een jong meisje het verschil tussen werken aan haar toekomst of terugvallen in armoede en net als haar moeder de volgende tienermoeder te worden. Ik realiseerde mij wat een impact Kisiwa heeft en hoe ik daar via een sponsorschap aan bij kan dragen. Toen ik vervolgens las dat Kisiwa, vanwege haar groeiambitie, op zoek was naar bestuursleden met managementervaring, voelde ik meteen een enorme drive om verder bij te dragen aan het duurzaam vergroten van de impact van Kisiwa. Dat doe ik nu in de rol van bestuursvoorzitter.”

Het terugtreden van Koning maakt de weg voor hem vrij om in dienst te treden van de stichting. Koning legt uit: “Zo kan ik me nog meer bezighouden met dat wat mij drijft en wat ik belangrijk vindt: Kenianen uit de armoede helpen.”

Nieuwe secretaris
Daarnaast heeft de stichting afscheid genomen van Margreeth Drost als secretaris van het bestuur. Koning: “Margreeth heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan Stichting Kisiwa. Wij bedanken Margreeth hartelijk voor haar kennis en tijd en wensen haar alle goeds toe bij haar nieuwe uitdagingen.” Fokko Ponsen, in het dagelijks leven werkzaam als Docent Onderzoeker bij Saxion in Deventer, is toegetreden als secretaris tot het bestuur van Stichting Kisiwa en neemt zo de taken van Margreeth over. Fokko: “Ik wil graag meehelpen aan de realisatie van verwachtingen, toekomst en hoop van kinderen en jong volwassenen in Kenia. Stichting Kisiwa doet dat, mijn inziens, op een mooie en goede manier. Voedsel en onderwijs faciliteren op scholen zodat kinderen en jong volwassenen worden ondersteund om vorm te geven aan hun toekomst.”

Stichting Kisiwa, gevestigd in Deventer, is in 2009 opgericht met als doel armoede te bestrijden in Kenia. Dit doen we door middel van een voedselprogramma voor ruim 900 kinderen op basisscholen, sponsoring van vervolgopleidingen en begeleiding. Door zo te investeren in kinderen wil stichting Kisiwa hen de kans geven de armoede te doorbreken.