We gaan weer sponsorschaatsen! Doe je mee?

Op vrijdag 16 februari 2018 gaan we weer sponsorschaatsen voor Stichting Kisiwa. Doe je mee? We verzamelen om 19.30 uur bij De Scheg in Deventer en beginnen met een warming-up. Om 20.00 uur mogen we naar binnen en vanaf dan heb je 2 uur de tijd om zoveel mogelijk rondjes te schaatsen. De opbrengst van deze sponsoractie gaat direct naar de  voedselprogramma’s van Stichting Kisiwa in Kenia.

Kenia kampt met grote armoede en door de aanhoudende droogte in de regio is er enorme voedselschaarste in Kenia. Veel Keniaanse kinderen gaan niet naar school. Ze zijn te zwak of te ziek om naar school te komen omdat ze thuis te weinig of geen voedsel krijgen, op straat zwerven of moeten werken om te overleven. Honderdduizenden kinderen zijn ondervoed en zonder voedselprogramma’s zou dit aantal in de miljoenen lopen. Veel kinderen krijgen te weinig voedingsstoffen om tot goede lichamelijke groei te komen en hun hersenontwikkeling blijft achter.

Structureel uit armoede
Met de voedselprogramma’s helpt Stichting Kisiwa Keniaanse kinderen structureel uit armoede. Voor maar €18,- krijgt een kind in Kenia een jaar te eten en kan het, op school, aan een hoopvolle toekomst werken. Via Stichting Kisiwa krijgen ruim 900 Keniaanse kinderen zo iedere dag een warme maaltijd op de basisschool. Dit zorgt ervoor dat de kinderen naar school komen; ze leren en ontwikkelen zichzelf in plaats van dat ze op zoek zijn naar voedsel en het biedt de basis voor een betere gezondheid.

Opgeven voor het sponsorschaatsen kan via http://bit.ly/schaatsen16022018