36 uur alleen water en thee

De voedselprijzen in Kenia zijn met maar liefst 72% gestegen! Om aandacht te vragen voor dit probleem en het werk van Stichting Kisiwa heeft Margreeth Drost, voormalig bestuurslid, een sponsoractie bedacht. Ze gaat 36 uur lang ervaren wat het is om honger te hebben en zal daarvoor van woensdag 16 augustus, 20.00 uur tot vrijdagochtend 08.00 uur alleen water en thee drinken.

Margreeth over haar actie: “El Niño, een sterke opwarming van het zeewater rond de evenaar, bracht in 2015 veel droogte in oost Afrika. ‘El Nino is inmiddels al weer twee jaar geleden, maar de impact is ook vandaag nog steeds groot. Ook viel er in het regenseizoen maar weinig regen. Deze droogte leidt tot voedselschaarste waardoor de voedselprijzen in de regio met 70% zijn gestegen!! Dat betekent: meer kosten per maaltijd voor de Stichting en ook meer kinderen die gebruikmaken van het programma. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te beseffen dat er dus meer geld nodig is en dat elk dubbeltje extra wat binnenkomt zeer welkom is! Ik moet er niet aan denken dat er op den duur minder kinderen geholpen kunnen worden… Daarom actie!

De stichting heeft vanzelfsprekend nog een speciaal plekje bij me, dus ga je nadenken: Hoe kan ik iets doen? Het thema waar het om gaat is voedsel, dus vond ik het symbolisch mooi om mijzelf een periode voedsel te ontzeggen en zo ook aan den lijve te ervaren wat het is om niet te eten. Ben benieuwd wat het met me gaat doen! Maarreuh, dit wordt natuurlijk alleen een succes met jullie steun! Wie doneert?”

Wil jij Margreeth sponsoren en Keniaanse kinderen een gezonde toekomst geven? Ga naar de actiepagina www.kisiwa.nl/vasten

 

Foto: Elisabeth Ismail